Sunday, August 5, 2007

Kommentarer på texterna som publicerades

vem är igentligen felfriiiii???? om Hur länge ska ni stjäla från hel...
jag säger bara såhär ingen har rätt att snoka i andras privata liv.Alla ni pizza och restaurang ägare visar ni ert riktiga inkomst eller annat.Vad jag har fått lära min i livet är att alla som syndar på ett eller annat sät så e de mellan den personen och sin Gud, vi har ingen rätt att döma en människa när vi själva inte ser vad vi själva gör.Alla ni som är upptagna med att se andras fel TA OCH SE ÖVER ERT EGET FEL OCH TA ´HAND OM ERA FAMILJER ISTÄLLET OCH LÄMMNA DET ANDRA TILL GUDS BESRTAFFNING


2007-jan-13 00:27
Mkt förbannad om ?Skandiaskandalen? i Mor Afrem S...
Man är mkt förbannad över att vårt dumma folk inte gör något åt det här. Varför inte bara avsätta dessa? Nej, det är klart...vem ska då tänka åt folket istället????

Avsätt dessa tjuvar, då både klaner och biskopar/präster.

En förbannad kristen


2007-jan-12 12:53
Nuri Kino, var är du? om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Det är ju helt otroligt brukar Nuri säga. Konstigt att du inte ens kommenterat innehållet i denna blogg. Har du tappat bort din spade som du använder i din "grävande journalistik"?

Skärp dig Nuri. Sluta att vara rädd för dessa tjuvar.

Jag skall inte ens kommentera vad vissa dårar skriver som kommentar till bloggen. Vissa blandar in muslimer m.m. Vad har de med detta att göra?

Detta handlar om att vi syrianer har ett strukturellt fel i vår kyrka där tjuvar och banditer stjäl från de troende. Öppna era ögon och tänk på vad som händer. Jämför detta med hur svenska kyrkan styrs. Det går inte att jämföra pga. alla fel i vår kyrka. Syrianer vi måste göra uppror mot klanerna.


2007-jan-10 00:28
En som slutat gå till mor Afrem om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Sphnx>

Du är verkligen förblindad, ja vi e giriga tar 40 tusen i månaden från kyrkan och vi predikar om att krykan behöver pengar för att rustas upp. Men visst för dig kanske bibeln säger att man ska vara materialist, högfärdig och att man stänger kyrkan för vissa som inte passar i någons ögon. Du verkar väldigt påläst och kristen.

Ronnabo>

Vad har vi med en malla att göra, är det vi som betalar honom eller leder han vårt folk??
Vi har inget med muslimer eller malla att göra.
Det vi gör här är att vi bryr oss om vårt folk och vår kyrka, som styrs av banditklaner.


2007-jan-09 23:07
suroyo 1 om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Till "ronna bo"

Till skillnad mot dig så snokar vi gärna i vårt eget folks lilla små mindre bra saker för att vi bryr oss. Vi vill att vårt folk ska vara det bästa. Vi vill inte ha klanstyre eller andra saker som inte är bra. Du verkar tydligen inte alls bry dig om att förbättra ditt folk.


2007-jan-09 20:50
Ronna bo om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Ni "syrianer" som snokar om vårt eget folks lilla små mindre bra saker. ni skulle aldrig våga snoka runt som ormar om ett annat folkslag som tex muslimer, hur deras mälla lever o vilken inkomst han har. Jag trodde aldrig att det fanns såna människor,bry er om annat istället eller har ni inget bättre för er än att smutskasta våra kyrkor och föreningar.
ni borde skämmas!!!!!
JATOME


2007-jan-09 19:41
Suryoyo om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Dessa klaner lyckas hålla på med sitt smutsiga spel så länge de har folk som inte är tillräckliga utbildade eller kunniga som följer deras lögner utan att ifrågasätta det självklaraste. De har lyckats splittra vårt folk i sverige genom att sprida falska påståenden och rykten om assyrier och vill göra samma sak i tyskland nu. Så fort de kritiseras eller ifrågasätts så är allt assyriernas fel, t.o.m biskopens girighet beskylls assyrier ligga bakom.


2007-jan-07 16:46
suryoyo-oromoyo om Hur länge ska ni stjäla från hel...
kan den som blandar yusuf dag förklara vad det här med yusuf dag o göra?
Det här handlar om Varför Biskop Benjamin Atas har 0 taxerat i 12 år hur går det till? har etisk är det?
Varför är det bara några familjer som styr och ställer att i både kyrkan och föreningen och även syrianska riksförbundet. varför ska dessa klaner/familjer sitta över alla? är vi blinda? läser man texterna om Malkemichel och Biskopen så ser men en struktur bakom det. det här måste upp till ytan. har man minsta lilla heder och samvete bör var och en ringa till alla myndigheter och anmäla stölderna. Är det genom att blunda för dessa stölder vi ska kalla oss för stolta syrianer. sluta dra det här till "assyr" syrian problem, här är det svart på vitt.


2007-jan-07 13:01
Sphnx om Hur länge ska ni stjäla från hel...
det verkligen synd, ni är giriga sluta tänk på pengar, ni kan inte älska pengar samtidigt som ni älskar er herre, den som älskar världen o vad världen kan ge dom har inte sin faders kärlek i sig,först kritisera ni Josef Dag inshalla ni som gjorde det gråter & ångrar er ty han är en underbar präst som kan så mkt o hjälper alla ungdommar så himla mkt och sen så börjar ni med Benyamin Atas, vad ska ske näst?ni som klagar det bättre att ni tiger istället för öppna era ögon för pengar det bevisar mkt hur ni tänker / ser på världen ja kastar pengar, ja lever helre i klostret i syrien utan pengar än att bo hemma / jobba för pengar, pengar behövs för våra kyrkor att hålla dom i bra skick/underhålla dom osv, ni förstår ibland inte vilka kostnader lokalerna / kyrkan har


2007-jan-07 08:14
hmm.. om Hur länge ska ni stjäla från hel...
sphnx - LÅT MIG SÄGA SÅHÄR - hur mycket tro och kristendom är det i biskopen, så som han agerar??!!! Du är förblindad och går på allt de säger. ÖPPNA DINA ÖGON - han är en helt vanlig människa, så vad har han för rätt att stjäla andra vanliga människors pengar?? Skäms alla ni som är inblandade!


2007-jan-06 13:03
En som slutat gå till mor Afrem om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Sphnx>>

Så fort man visar sitt missnöje eller säger emot så anklagas man för att va assyrier. Det räcker med deras propaganda mot assyrier eller mot andra benämningar på vårt folk. För mig är den sämsta assyriern bättre än honom, som människa. Jag oroar mig inte för att mina förfäder vrider sig i graven. Men jag undrar om inte hans helighet Mor Diyoskoros vrider sig i sin heliga grav, av att en människa som Benyamin Atas har tagit hans namn som biskop?? Som du själv sa han är en vanlig människa


2007-jan-06 04:02
En som slutat gå till mor Afrem om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Sphnx>

Vem e girig, vi eller biskopen????
Han får 40,000 i månaden rent i fickan...vad gör han med alla pengarna. Han har varken fru, barn eller ger pengar till fattiga. Både jag och min fru jobbar häcken av oss och tillsammans kommer vi knappt upp till hälften av det han tjänar in.
Men när vårt barn skulle döpas så var vi tvungna att betala både prästen och biskopen för att utföra ett av kyrkans sekrement. När du pratar om det kristna i oss så bör du fråga dina kära ledare istället. Undrar om Johannes döparen tog betalt av Jesus eller om vår herre Jesus tog betalt för att döpa oss vanliga människor som jobbar för vårt levebröd?!?


2007-jan-06 03:47
Sphnx om Hur länge ska ni stjäla från hel...
innan ni säger något så tänk igenom vad denna präst har gjort för vårt folk sen säg mig om ni ens kommer kunna göra en 100 del utav de han har gjort, sluta var så giriga, mannen förtjänar väll oxå pengar som alla andra, han är trots allt en människa, så fort ni ser ngt fel på en präst så dömmer ni dom direkt, låt mig säga såhär ni som dömmer har varken nån tro eller ngt kristet i er, denna biskop har gjort så mkt för vårt folk,kyrkan o mkt annat o ni kommer hit o anklagar han för skit, skäms, era förfädrar vrider sig själva i graven, en präst är högre än Guds änglar i himmelriket, läs först bibeln sen kom o säg han har gjort fel, tider förändras det gör även synen på bibeln, pengar var inte så mkt beroende i den tiden men nu så ser ni, ni kan inte ens gå ut utan att ni ska betala för ngt o så kommer ni hit o snackar så mkt skit om denna underbara människa SKÄMS,


2007-jan-05 23:37
Medlem om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Ville bara säga att det är bra att saker och ting kommer upp till ytan så som vi medlemmar i Mor Afrems kyrkan misstänkte förekomma, men vi får inte glömma att majoriteten bland medlemmarna och de idella arbetarna i kyrkan är hederliga. Tyvärr så är det några få personer som förstör och smutsar ner för oss hederliga. Vi måste agera som Jesus gjorde när han välte bord och jagade iväg handelsfolket från tempeln, han sade ni har gjort guds hus till ett növarnäste.


2007-jan-05 22:33
Förundrande om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Det vare intressant att veta vad biskopen levde av under alla 12 år. En offentligt person som biskop Benjamin Atas har säkert en och annan kostnad. hur är det möjligt att o taxera år efter år? Han kan väl inet påstå att han lever på sin morsa? eller?


2007-jan-05 18:46
En som slutat gå till mor Afrem om Hur länge ska ni stjäla från hel...
som sagt, fd tenstagangster som inte får nog. Nu håller de på o delar tyskland mellan sig.


2007-jan-05 16:49
Anonym om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Det hela handlar om några maktgalna familjer som skaffat sig en fd tenstaganster till biskop för att kunna styra kyrkan och folket precis så som man vill utan att någon ska ifrågasätta dom. MEN det är slut med det, jag och många med mig som inte är hjärntvättade av deras hat och propaganda för splittring av folket accepterar inte dessa klaner(3 familjer) och deras smutsiga spel.


2007-jan-05 11:15
pudelns kärna om ?Skandiaskandalen? i Mor Afrem S...
För att inte blanda ihop päron med äpplen har en stöld skett. Att blanda ihop andra frågor saknar i sammanhanget intresse. Klan med mera i all ära, men förövarna i förevarande fall är ur betraktarens perpektiv simpla tjuvar.

Försök att hålla fokus på frågan; vad skall folk göra för att ta itu med detta och för att förhindra det i framtiden.


2007-jan-04 22:13
Golgata om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Vilken intervju.. biskopens svar visar att han inte platsar för sin uppgift. Ett barn skulle kunna svara bättre och mer diplomatiskt. Det hela är bara sorgligt...hela vår kyrka är sorglig...för många idioter och för få hjärnor..


2007-jan-04 21:52
Anti-klanledare följare om ?Skandiaskandalen? i Mor Afrem S...
Äntligen börjar folk vakna till och inte låta sig blint följa dessa klanledar-familjer som tror att allt kan köpas med pengar(som de snott från folket). Dessa personer är inte intresserade av folkets bästa eller vad som är rätt eller fel utan de vill endast ha makt. Det kommer de även ha så länge de finns folk som låter dessa familjer styra och tänka åt dem. De lever på folks okunskap och på folk som inte ifrågasätter dessa klaner. De drar sig inte heller för något, de har bevisligen manupelerat fakta(historia) och sprider falska påståenden(såsom att assyrier dyrkar en tjur och att assyrier är utdött folk) osv allt för skapa splittringen hos vårt folk och motarbeta enandet. För så länge de kan styra folket med pengar som de lurat av folket har de makten och de är inte intressrade av enande av folket för då kan de bli av med sin makt.


2007-jan-04 20:16
Anonym om ?Skandiaskandalen? i Mor Afrem S...
schlomo habrone..
Jag tar upp frågan allmänt. Vad förväntar vi av en pappa som inte vet exakt hur många barn han har, varför finns inte statistik för alla suroye och varför jobbar man inte båda biskoparna tillsammans när det gäller statistiken. För mig som inte vet och inte bryr sig om sina söner eller döttrar förväntar jag ingenting av. Men jag har respekt för fyrå och inga såna som kallar sig ledare till hela folket..


2007-jan-03 23:19
blueman om Hur länge ska ni stjäla från hel...
alla meldemmar i mor afrem kyrkan borde kräva ett möte med styrelsen och biskopen och fråga dom om detta verkligen stämmer. Om styrelsen och biskopen inte har nåt att gömma så kommer dom att gå med på mötet..rent logiskt alltså...

Om anklagelserna stämmer så borde man sparka hela styrelsen och även biskopen om han är inblandad.


2007-jan-03 23:12
En som slutat gå till mor Afrem om St: Afrem Syrianska kyrkan i söd...
Jag som skrivit inlägget innan....

Har slutat att gå till mor Afrem tack vore de som styr och hjärntvättar folket där.
De flesta i styrelsen är lögnare, kumarchiye och svär i var o varannan mening, sen pricken över i:et så leds mässorna av fd Tenstagangstrar


2007-jan-03 21:14
Anonym om St: Afrem Syrianska kyrkan i söd...
Lyssnade oxå på Qolo och tycker att det va rätt hotfullt, både av Melkemichel och biskop Benyamin.
De vill få killen som skriver den här bloggen till kyrkan för att tysta ner honom, inte första gången de försöker tysta ner folk.

Melkemichels son blev polisanmäld för misshandel för några år sen. Johan Melkemichel gick till den misshandlades far och erbjöd honom 150,000 kr för att dra tillbaka sin anmälan mot sonen.

Att jämföra våra biskopar:
Biskop Abdulahad Shabo har inte senaste modellen av Mercedes.
Biskop Abdulahad Shabo har inte varit på Elgiganten och köpt en stereoanläggning för 9000:-.
Biskop Abdulahad Shabo har inte en privatchaufför i form av Abu Dani.
Biskop Abdulahad Shabo är inte delägare i kyrkans kollekt.
Biskop Abdulahad Shabo har inte avvisat folk från att komma till kyrkan.


2007-jan-03 16:51
hyckleri! om Hur länge ska ni stjäla från hel...
Det är heeeelt otroligt! Vad är det de håller på med egentligen? Står och predikar i kyrkan om hur fel det är att stjäla m.m. samtidigt som de själva gör raka motsatsen. Sådana falska personer borde inte ens få vistas i en kyrka, och så är det de som företräder kyrkan och församlingen!! Fullkomligt absurt!

Jag vill även framföra ett stort tack för ert engagemang. Det är på tiden att alla hemligheter offentliggörs och jag hoppas innerligt att BOVARNA kommer att ställas inför rätta!


2007-jan-03 12:53
ursinnig om St: Afrem Syrianska kyrkan i söd...
Hanna, tror du verkligen vårt fega folk kommer att sluta gå i kyrkan? Absolut inte!! Vi kommer fortsätta att gå till kyrkan, fortsätta att ge pengar och fortsätta att låta de styra oss med en järnhand likt diktatorer. Det är så äckligt det de gör...vilken dubbelmoral!!! Trots att vi är medvetna om detta (de flesta av oss, förhoppningsvis ALLA inom en snar framtid), så tror jag tyvärr att vi inte vågar agera och sätta oss emot de, fega som vi är.. tyvärr..


2007-jan-03 12:35
... om ?Skandiaskandalen? i Mor Afrem S...
Och de skall vara den syrisk ortodoxa kyrkans företrädare. Det är synd att säga något dumt om en biskop eller en kyrkoherde men får käre patriark Mor Ignatius Zakka I Iwas borde ta tillbaka deras "krage". De förtjänar inte att vara en företrädare för bibeln och för en hel församling


2007-jan-03 12:28
Hanna om St: Afrem Syrianska kyrkan i söd...
vilket jävla fegt folk vi är. Det är år 2007 och vår kyrka är fortfarande i händerna på tjuvar och idioter. Det räcker jao. Snart kommer ingen o gå till kyrkan längre...


2007-jan-02 23:28
äkta suroyo om ?Skandiaskandalen? i Mor Afrem S...
jag älskar vår kyrka men har svårt för dom flesta kyrkomännen. Dom flesta, INTE ALLA, är obildade för sin uppgift, tjuvar, lögnare och giriga typer som inte borde finnas i kyrkan. Så länge ingen ställer frågor och så länge det finns massa pengar i cirkulation i våra kyrkor så kommer vi få se dessa äckliga typer....


2007-jan-02 23:23
En ärlig kristen suroyo om ?Skandiaskandalen? i Mor Afrem S...
Som jag skrev först. Jag håller varken med dig eller med dem... Det är inte den förste och det är inte den sista som ska göra detta. kan du vara ärlig och svara på detta... var finns det inte svarta pengar, finns inte hos dig? är du en riktig trogen kristen gör du rätt eller bidrar du dem fattiga som är i behov, hur ärlig är du egentligen.. jag är inte förvirrad och jag vet vad jag skriver och de kakor som du pratar om , dem har funnit för länge sedan och det verkar som att du har vaknat nyligen vännen.. felet är inte hos dem, felet är i grunden och hoppas att du förstår mig nu. En sak ska du veta, man tar inte lagen i egna händer det finns en lag som man ska följa. lyckatill att du tar dem ensam superman Rambo

No comments: